9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü 2021

9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü 2021

MYK Mesleki yeterlilik belgesi ve Mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili haber ve duyurulara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


  • 9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü 2021

    Akreditasyon: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA) uygulanmasını destekler!!

    ALBERK QA TECHNIC olarak uluslararası çatı örgütler ILAC ve IAF bünyesinde üye ülkelerin katılımıyla belirlenen ve bu yıl on üçüncüsü düzenlenen 9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü’nü kutluyoruz.

    Bu yılın teması olan ‘Akreditasyon: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın uygulanmasını destekler!’ başlığı altında tüm dünya akreditasyon kurumları olarak akreditasyonun Birleşmiş Milletlerin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı ‘İnsanlar’, ‘Gezegen’ ve ‘Refah’ temelinde tanıtmaya ve bunları nasıl desteklediğimizi göstermeye odaklanıyoruz.

    Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, bir başka deyişle Küresel Amaçlar 2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirmek, gezegeni korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için global bir eylem çağrısıdır.

    Akreditasyon, objektif ve uluslararası kabul görmüş kriterlerle dayalı çevre, sağlık, gıda, ulaşım, enerji, iklim değişikliği gibi çok sayıda ve hemen her alandaki hizmeti kapsar. Akredite uygunluk değerlendirme hizmetleri, yüksek standartlarda yaşamı destekler, sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmada kolaylaştırıcı bir araçtır. Yöntemler bilim temelinde ve ortak akılla belirlendiğinden tüm dünyada kabul görür, ticarette teknik engellerin hızla aşılmasını sağlar. Bu bağlamda, akreditasyon, Küresel Amaçlar’a ulaşmada itici bir güçtür.

    Dünya Akreditasyon Günü ile ilgili detaylı bilgilere ve tanıtıcı materyallere https://www.iaf.nu/articles/World_Accreditation_Day_2021/685  ve    https://www.turkak.org.tr/akreditasyon/dunya-akreditasyon-gunu.html  adreslerinden ulaşabilirsiniz.