Dünya Akreditasyon Günü

Dünya Akreditasyon Günü

MYK Mesleki yeterlilik belgesi ve Mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili haber ve duyurulara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


  • Dünya Akreditasyon Günü

    Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF)'nun müşterek girişimleri sonucunda her yıl 9 Haziran günü akreditasyon ve kalite bilincinin arttırılması, akreditasyonun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla “Dünya Akreditasyon Günü" olarak kutlanmaktadır. Her yıl farklı temaların işlendiği Dünya Akreditasyon Gününde bu yılın teması “Akreditasyon: Tedarik Zincirlerine Değer Katar" olarak belirlenmiştir.

    Akreditasyon; sağlık ve tıbbi cihazlar, inşaat, enerji, giyim ve tekstil, oyuncak ve elektronik, bilgi teknolojileri ve iletişimden yiyecek güvenliği ve su tedarikine kadar her sektörün tedarik zincirlerinde faaliyet göstermektedir. Standartların, uygunluk değerlendirme kuruluşlarının ve akreditasyon faaliyetlerinin; insanların, sistemlerin ve doğanın korunması noktasında mevcut değerleri maksimize etmenin yanı sıra ürünlerin teknik şartları sağladığı ve kullanılmalarının güvenli olduğu konusunda belirli bir güven düzeyini de koruma noktasında etkili araçlar olduğu kabul edilmektedir.

    Uluslararası düzeyde kabul gören akreditasyon faaliyetleri; insan güvenliği, çevre güvenliği ve kamu güvenliği gibi konularda halkın güveninin desteklemesi, ticaret ve iş yapma süreçlerinde maliyetlerin azaltılması, teknoloji transferinin geliştirilmesi ve yatırımların artırılması konularında önemli bir rol oynamaktadır.

    Dünya Akreditasyon Günü ile ilgili detaylı bilgilere ve tanıtıcı materyallere ekli broşürlerden ve www.turkak.org.tr, www.iaf.nu, www.ilac.org ve european-accreditation.org adreslerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca ilgili sayfalardan materyallerin kuruluşunuz çalışanları ve kuruluşunuzdan hizmet alan kesimlerin ulaşabileceği şekilde paylaşılması hususunda ilgi ve desteğinizi talep eder, işbirliğiniz için teşekkür ederiz.
    Dünya Akreditasyon Gününüzü kutlar, saygılarımızı sunarız.