MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ YENİLEMELERİ HAKKINDA DUYURU

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ YENİLEMELERİ HAKKINDA DUYURU

MYK Mesleki yeterlilik belgesi ve Mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili haber ve duyurulara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


  • MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ YENİLEMELERİ HAKKINDA DUYURU

    Yeniden belgelendirme faaliyetlerinin şartları, sıklığı ve başvuru evrakları MYK’nın yayınladığı ULUSAL YETERLİLİKLERDE ve QA Technic belgelendirme programlarında (http://www.qameslekiyeterlilik.com/myk/belgelendirme-programlari/ ) tanımlanmıştır. Başvuru sahibi belge yenileme başvuru dönemi içerisinde belge yenileme başvurusu yapabilir. Başvuru dönemleri aşağıda belirtilmiştir. Belge yenileme başvuru süresi belgenin geçerlilik tarihinin son bulması ile biter. Belge yenileme başvuru döneminin başlangıç tarihinden önce ve belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

    Başvuru dönemi;

    1-Belgenin geçerlilik süresi beş yıl ise belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden beş ay önce,
    2- Belgenin geçerlilik süresi dört yıl ise belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden dört ay önce,
    3- belgenin geçerlilik süresi üç yıl ise belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden üç ay önce,
    4- Belgenin geçerlilik süresi iki yıl ise belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden iki ay önce başlar


    Başka bir belgelendirme şirketinden veya QA Technic’ten belge almış ancak belgeleri askıya alınmış veya iptal edilmiş olanların Belge Geçerlilik Süresinin Uzatılması veya Belge Yenileme başvuruları kabul edilmez.

    Belge yenileme süreci ayrıntılı olarak http://www.qatechnic.com/hizmet/personel-belgelendirme/sinavlara-iliskin-sartlar-123/ linkinde tanımlanmıştır. Başvurularınızı http://www.qatechnic.com/hizmet/personel-belgelendirme/basvuru-124/ linkindeki başvuru formlarından belge yenileme kısmını işaretlereyerek yapabilirsiniz.

    Belge yenileme ücretleri http://www.qatechnic.com/hizmet/personel-belgelendirme/ucret-tablosu-126/ linkinde yer almaktadır.