KORONAVİRÜS SALGINI HAKKINDA DUYURU

KORONAVİRÜS SALGINI HAKKINDA DUYURU

MYK Mesleki yeterlilik belgesi ve Mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili haber ve duyurulara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


  • KORONAVİRÜS SALGINI HAKKINDA DUYURU

    Sayın iş ortaklarımız;
    Sizlerin de bildiği üzere Corona virüsü kaynaklı Covid-19 hastalığı, 11 Mart tarihi itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildi. Bu duyuru sonrasında da Covid-19 salgını hızla yayılmaya devam etti.


    Türkiye’de ise ilk vaka 10 mart 2020 tarihinde tespit edildi.

     ALBERK QA TECHNIC ise tam zamanlı çalışanlarını, dış kaynaklı sınav yapıcı, soru hazırlayıcı ve gözetmen havuzu üyelerini, adaylarını, adayların işverenlerini ve tüm bu kişiler ile temas halinde olan diğer kişileri  korumak amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü, IAF-TÜRKAK gibi kurumların rehberleri ve  ilgili ülkelerin devlet kararları doğrultusunda şekillenmiş olan koruma önlemlerini uygulamaya almıştır.

    ALBERK QA TECHNIC bu doğrultuda; Olağanüstü Durumlar Yönetim Prosedürü ve İş Sürekliliği ve Olağanüstü Durum Planını oluşturmuştur.  Yüksek riske sahip illerde ve ülkelerdeki, çalışanlarımızla ve müşterilerimizle sürekli iletişim içerisinde kalmaya devam edip, devam eden hizmetlerimizi riski minimuma indirip sunmaya devam etmekteyiz Aldığımız önlemlerden bazıları şu şekilde:

    • Mümkün olduğu kadar toplantı, seminer ve eğitim kurslarımızda online teknolojiyi kullanıyoruz
    • Mesleki Yeterlilik Kurumunun 44172204-110.05.99-E.1275 sayılı yazısına istinaden nisan 2020 sonuna kadar sınav faaliyetlerimizi durdurduk
    • Ofis personelimizi uzak server bağlantısı ile evlerinden çalışmaya teşvik ediyoruz
    • Ofise ve sınav merkezlerimize gelmek durumunda olan personelin toplu taşıma kullanımını önlüyor ve ofis aracı tahsis ediyoruz.
    • Ofise ve sınav merkezlerimize gelmek durumunda olan personelimizin maske, eldiven, el dezenfektanı gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor ve ofis giriş çıkışlarında ateş ölçümü yapıyoruz.
    • Ofiste yemekhanesinde kullanılan tüm malzemeleri tek kullanımlık malzemeler ile değiştirdik.
     
    Ayrıca 2 Nisan 2020 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumunun tüm yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına gönderdiği yazıya istinaden aşağıdaki kararlar uygulamaya alınmıştır;

    • Birim ve sınav geçerlilik sürelerinde, sınavların salgın nedeniyle durdurulması ila tekrar başlatılması arasında geçen süre ile orantılı olacak şekilde uzatma yapılacak böylelikle sınav ve birim geçerlilik sürelerinin kaçırılmasından kaynaklanan mağduriyetler önlenecektir.
    • Belge geçerlilik süresi dolan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişilerin başvuru işlemleri ve belge yenileme sınavlarına katılımı için belirlenmiş olan süre kısıtları salgın tehdidi sona erene kadar işletilmeyecektir.
    • İlave sınav ücreti ödenmeden sınava katılım sağlanmasına yönelik ‘ilk sınav tarihinden itibaren bir yıl’ olarak tanımlanmış süre, adayların lehine olacak şekilde ve sınavların durdurulduğu dönemle orantılı olarak YBK’lar tarafından uzatılacaktır.
    • Ulusal yeterliliklerde yapılan güncellemelerin sınav ve belgelendirme süreçlerine yansıtılması kapsamında tanımlanan süreler salgın dönemi boyunca dondurulacak salgın sonrası halen ek süreye ihtiyaç duyan YBK’ların talepleri üzerine esneklik sağlanacaktır.
    • Ülkemizdeki salgın tedbirlerinin Mayıs ayında da devam etmesi halinde seminer faaliyetlerinin uzaktan yapılabilmesine ilişkin başlatılan çalışmalar tamamlanacaktır.

    Siz değerli müşterilerimiz ve değerli çalışanlarımızın sağlığı bizim için önemlidir. Umarız bu zor günleri sağlıklı bir şekilde tamamlarız
    .
    Konu hakkında yerel ve uluslararası alanda yapılmış bilgilendirmelere ulaşmak için lütfen aşağıdaki linklere göz atınız.

    - https://iaffaq.com/
    - https://www.turkak.org.tr/Duyuru/62
    - https://www.iso.org/covid19
    - https://www.myk.gov.tr/index.php/tr/haberler/36-departman3/3904-- kamuoyuna-duyuru