SINAV VE BELGELENDİRME SÜREÇLERİNDE USULSÜZLÜK VE SAHTECİLİK YAPTIĞI TESPİT EDİLEN ADAYLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

SINAV VE BELGELENDİRME SÜREÇLERİNDE USULSÜZLÜK VE SAHTECİLİK YAPTIĞI TESPİT EDİLEN ADAYLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

MYK Mesleki yeterlilik belgesi ve Mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili haber ve duyurulara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


  • SINAV VE BELGELENDİRME SÜREÇLERİNDE USULSÜZLÜK VE SAHTECİLİK YAPTIĞI TESPİT EDİLEN ADAYLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

    MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU tarafından yayınlanan “Genelge 2019 / 1” sayılı genelge ile “Sınav Ve Belgelendirme Süreçlerinde Usulsüzlük Ve Sahtecilik Yaptığı Tespit Edilen Adaylar Hakkında Yapılacak İşlemler” aşağıdaki gibi karara bağlanmıştır.

    İŞLEMLER

    Alberk QA Technic  gibi yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından yürütülen sınav ve belgelendirme süreçlerinde;

    A) Bireysel veya toplu olarak kopya çektiği veya kopya çektirilmesine imkân sağladığı,
    B) Başka bir adayın yerine sınava girdiği veya kendi yerine bir başkasının sınava girmesini sağladığı,
    C) Belgeye hak kazanmasına katkı sağlayacak nitelikte yanıltıcı beyan, bilgi veya kayıt sunduğu

    Tespit edilen kişiler hakkında aşağıda belirtilen işlemler yapılır:

    1. Alberk QA Technic; bu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunur. İlgili adayların sınavlarını ve belgelerini iptal eder.
    2. Bu kişiler, sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle Kurum tarafından diğer yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan hiçbir sınava aday olarak başvuramaz ve giremez. Kurum, söz konusu kişilerin belirtilen süre boyunca herhangi bir yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu tarafından aday olarak MYK Web Portalına bildirilmesine izin vermez.

    BİLDİRİMLER

    1. Alberk QA Technic, sınav ve belgelendirme süreçlerinde usulsüzlük ve sahtecilik yaptığı tespit edilen adaylar hakkında yapılacak işlemleri sınavlara başvuran tüm adaylara bildirmekle yükümlüdür. Söz konusu hususlar aday taahhütnamesi, başvuru formu, vb. dokümanlarla adayların bilgisine sunulmalı ve adayların bu hususları kabul ederek başvuru yaptığı kayıt altına alınmalıdır.
    2. Alberk QA Technic, söz konusu usulsüzlükleri ve sahtecilikleri tespit etmeleri hâlinde en geç iki iş günü içerisinde ilgili aday veya kişilerin kusurlu eylemlerini ve yapılan tespitlere ilişkin kanıt ve kayıtları Kuruma iletmelidir.
    3. İşbu genelgede belirtilen usulsüzlükler ve sahteciliklerle ilgili olarak diğer kamu kurum ve kuruluşları da Kuruma bildirim yapabilir. Kurum gerekli görmesi hâlinde bildirilen kişiler hakkında Türk Ceza Kanunun “Kamu Güvenine Karşı Suçlar” başlıklı dördüncü bölümü kapsamında (resmi belgede sahtecilik, vb.) Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabilir ve iki yıl boyunca ilgili kişilerin Kurum tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına yapacağı sınav başvurularının alınmamasını sağlayabilir.